Weboldal vs facebook

Weboldal vs. Facebook

Miért fontos egy kisvállalkozás életében a weboldal?

 Az elmúlt időszakban sokszor halottam már kisvállalkozás szavaival élve „még nem tart ott, hogy egy weboldal szükségességét érzi”.

Az adott témában több érvvel és rálátással próbálunk nektek segíteni, miért is fontos egy saját weboldal a vállalkozásotok életében.

 

Kezdjük a kézen fogható adatokkal

Az internet használók köre évről évre növekszik, világháló egyre nagyobb szerephez jut a mindennapi életben. A KSH legfrisseb adatai szerint már magyarországi emberek közel 87%-a rendelkezik internet hozzáféréssel. A mérések szerint a cégek és vállalkozások 90% használja az internetet ügyintézéssel és ügyfelekkel való kapcsolattartásra. A saját honlappal rendelkező cégek és vállalkozások aránya meghaladja a 75%-ot.

Ehhez mérten kijelenthetjük, hogy minden vállalkozás számára elvárt a világhálón való megjelenés.

 

Szükséges a weboldal számomra, hiszen már Facebookon jelen vagyok?

Érdemes beszélnünk róla, hogy egy saját weboldal vagy egy vállalkozás számára létrehozott közösségimédia-profil/oldal nem helyettesítik egymást, csupán egymásnak kiegészítői. Például a Facebook-oldal nem váltja fel a saját honlapot és vica versa.

A közösségi média felületén meghatározott tartalmakat tudunk megosztani, hangvételünkkel és stílusunkkal lehetünk egyediek. A profil és boritokép változtatásnál nincs más egyéb lehetőség személyre szabni a vállalkozást oldalát.

A weboldal sajátoságait nézve a honlap saját tulajdonunk, ami saját irányításunk alatt áll.  Sajátos stílusunk szerint, egyedi ötleteinkkel és egyedi funkciókkal tudjuk személyre szabottá tenni (pl.: egy időpont foglaló rendszer).

 

Saját weboldal előnyei 

– Megfelelő keresőoptimalizálással több emberhez juttatható el, így nagyobb konverziót lehet elérni.

– A presztízs és megbízhatóság növelésére is alkalmas (a kötelező törvényileg előírt elemek miatt, mint egy Adatkezelési tájékoztató vagy ÁSZF, a     vállalkozások könnyebben ellenőrízhetők.

– Weboldallal összekötött egyedi email cím. Hisz nincs is annál illúziórombolóbb, mint ha egy cég @gmail.com-os végződést használ weboldalán.

 

Online jelenlétedet növelheti vállalkozásod bevételeit 

Föld lakosságának legalább a fele használja napi szinten az internetet, melyből a keresések nagy része Google-n keresztül történik. A weboldalon egy jól beállított SEO (Serach Engine Optimazation) nagyban befolyásolja a keresési találatokban elfoglalt helyet. Egy jó beállítás segítségével, akár első helyen is téged ajánlhat a kereső. És hát mi más lenne a cél, mint elsőnek lenni.

 

Scroll to Top